Ko smo mi?

ACZD u okviru svojih strateških ciljeva podržava i podstiče razvoj devojčica i pokušava da ublaži sistemske nejednakosti kojima su nažalost, izložene. Promovišemo vrednosti rodne ravnopravnosti u najranijim uzrastima, upravo kako bi se devojčice osnažile i podržale da neguju svoje talente i ostvaruju svoje ambicije. S obzirom da se ne rađamo sa istim startnim pozicijama, i da su klasne razlike u našem društvu sve izraženije, a da je stopa siromaštva sve viša, devojčice, a pogotovo one iz manjinskih grupa ili ruralnih sredina su često direktno pogođene. Želimo da utičemo na kreiranje pozitivne društvene slike o ulogama devojčica u društvu i zalažemo se za pravedan društveni sistem u okviru koga će devojčice imati iste startne pozicije. Važno nam je da preko stipendija devojčice osete podršku i društvenu brigu. Želimo da makar privremeno utičemo na relaksaciju briga sa kojima se one i njihove porodice svakodnevno suočavaju, a koje su često izazvane upravo finansijskom nestabilnošću. Takođe želimo kroz ovu kampanju da podignemo svest javnosti i podstaknemo građane na mobiilizaciju i doprinos smanjenju društvenih razlika.

Istrajavamo na putu širenja svesti o izazovima  sa kojima se suočavaju mlade žene i devojčice i slavimo njihovu snagu, pamet i sposobnosti. 

Ponosne smo što nam veliki broj mladih žena i devojčica ukazuje poverenje i pruža radost, učešćem na našim aktivnostima, gde putem neformalne edukacije i osnaživanja, zajedno širimo prostore slobode, kreativnosti i ženske solidarnosti.

Zaprati nas na društvenim mrežama:

Piši nam!

Verujemo da svaka devojčica poseduje Super moći

Učestvuj u kampanji Alternativnog centra za devojke i doprinesi da najmanje 10 devojčica, uzrasta od 8 do 14 godina, dobije stipendije za razvoj talenata i veština iz oblasti nauke, umetnosti i sporta.

Podrži super devojčice!