Alternativni centar za devojke je izradio i objavio  kratkometražni film „Super devojčice“,  koji je usmeren na promociju rodno senzitivnog pristupa u obrazovanju. Film je inspirisan potrebom da se promoviše i podrži koncept jednakih šansi u obrazovanju kao i da se ukaže na specifične potrebe i položaj devojčica u obrazovanju. U filmu se ukazuje na određene probleme sa kojima se devojčice suočavaju tokom procesa odrastanja i obrazovanja i razmatra pitanje progresivnog i ravnopravnog sistema obrazovanja, u kome svi imaju jednak i ravnopravan tretman.

Film je snimljen tokom trajanja „Kampa za Super devojčice, u periodu od 25. do 27. novembra 2022.godine, na planini Jastrebac.  Kamp je organizovan za dobitnice stipendije „Super devojčice“ i „Super devojčice u IKT“ koje je Alternativni centar za devojke dodelio tokom 2021. i 2022. godine, nakon uspešno sprovedene  crowdfunding kampanje „Podrži Super devojčice“.

Dobitnice stipendija i učesnice kampa su talentovane devojčice koje su ostvarile zapažene uspehe u oblasti nauke, umetnosti i sporta. Program Kampa činio je set rodno-senzitivnih radionica, edukativno-kreativnog karaktera, osmišljenih u cilju afirmacije obrazovanja i profesionalnog/razvojnog napredovanja devojčica.

Film je snimljen kao deo aktivnosti koje se realizuje u okviru projekta „Kamp za Super devojčice“, koji sprovodi Alternativni centar za devojke. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Produkciju, snimanje i montažu filma potpisuje Befem.

Sadržaj ovog filma isključiva je odgovornost Alternativnog centra za devojke i nužno ne izražava stavove Evropske unije (EU) niti Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).