Draga Super devojčice,

Svaka devojčica poseduje Super moći koje mogu da promene svet na bolje!

Ukoliko i ti želiš da razvijaš svoje Super moći u oblastima nauke, sporta ili umetnosti, mi želimo da ti pomognemo u tome!

Pozivamo te da se prijaviš za jednokratnu stipendiju u iznosu od 25.000 RSD, kojom želimo da doprinesemo razvoju tvojih talenata i veština!

Za učešće na konkursu potrebno je:
– da imaš između 8 i 14 godina
– da živiš na teritoriji Republike Srbije
– da poseduješ određeni talenat ili veštinu
– da prijavni formular popuniš uz pomoć roditelja/staratelja

Link ka formularu: https://forms.gle/KoHzoJtqxfr43Jbx7

Konkurs je otvoren od 15. do 30. septembra 2023. godine do ponoći.

O stipendijama će odlučivati komisija sastavljena od mladih umetnica, naučnica, sportistkinja i aktivistkinja.

Kandidatkinje koje uđu u uži izbor biće pozvane na online intervju u pratnji roditelja/staratelja u periodu od 6. do 10. oktobra 2023.

Informacije o dobitnicama novčane nagrade/stipendije objavićemo na našim društvenim mrežama na Međunarodni dan devojčica, 11. oktobra 2023. a pobednice konkursa i njihove roditelje obavestićemo emailom i/ili telefonom, nakon čega sledi potpisivanje ugovora o donaciji sa jednim od roditelja, kao i uručivanje stipendije uplatom preko tekućeg računa.

Zašto smo pokrenule stipendiranje devojčica?

Možda se rađamo jednaki/e ali nismo podjednako vrednovani/e u društvu i nemamo iste startne pozicije i mogućnosti. Razlike i nepravde su svuda prisutne, ne zaobilaze nažalost ni najranjivije kategorije društva – decu. Svesne smo da devojčice, pogotovo one koje žive u teškim životnim uslovima, nemaju podjednake šanse da se obrazuju i dobiju adekvatne uslove za razvoj svojih talenata i potencijala.

Povodom Međunarodnog dana devojčica pokrećemo ovu kampanju kako bismo podigle svest o pravima devojčica i njihovom osetljivom položaju. Na taj način doprinećemo da nekoliko devojčica uzrasta od 8 do 14 godina razviju svoje talente kroz novčane stipendije, koje će im omogućiti da pokriju troškove prevoza, finansiraju edukativne časove ili aktivnosti, kao i da nabave sportsku ili umetničku opremu.

Međunarodni dan devojčica prvi put je obeležen 11.10.2012. godine od strane Ujedinjenih Nacija sa idejom da se utiče na povećanje svesti o mnogim problemima i nejednakostima sa kojima se suočavaju devojčice širom sveta.